Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Afscheid Daan Sint kampje
Geschreven door Agnes   

Vrijdagavond erg vroeg kwamen de verkenners op de blokhut. In de laatste schemering zetten zij hun tent op. Daarna togen ze op hun stalen ros om één cadeau de neus te scoren. Iedereen koos de action. Gniffelen kwamen ze terug. Inpakken kunnen verkenners niet zo goed.

Toen ze terugkwamen stonden in het welpenlokaal in een kring de gourmetpannetjes klaar. Tijdens de toost van dit smakelijke diner nam de verkennerleiding afscheid van Daan als weekleiding maar nog niet als kampleiding. Daan kreeg een fotocollage op een plank. ’t Zag er wel mooi uit.

Klik hier voor de foto's.

De verkenners vroegen zich wel een beetje af wat Thomas Breukink er nou ook bij deed, maar dat werd duidelijk na het eten.

Na een fysieke tussenstop werden de verkenners uitgenodigd in het troeplokaal. Daar stond een arena aan banken klaar en per patrouille werden de verkenners erop gezet. Thomas de quizmaster presenteerde 100 s to win it-show. Als je aan de beurt was, moest je een pietenmuts op en  een cadeau van de tafel kiezen. Als je de opdracht goed deed, mocht je het cadeau meenemen naar je patrouille. Als je verloor, kreeg Daan het cadeau in zijn prijzenkast.

De 100 seconden telden heel gaaf af op het afstandbestuurbare scorebord dat Thomas zelf gemaakt had. Pepernoten stapelen, potlood slijpen, cadeau’s stapelen, kleurplaat kleuren, liedjes zingen, enz enz.

Uiteindelijk had elke patrouille twee cadeau’s de neus en Daan had er zestien. Wat n bofkont. En toen: uitpakken maar.

Na dit festijn werd nog een film gekeken en daarna was het echt echt bedtijd. ’t Was wel koud buiten…. De leiding pakt nog een filmpje en ging toen ook slapen.

De volgende ochtend sliepen we maar eerst een beetje uit. Na het ontbijt werd er rap opgeruimd, want daarna gingen we nog iets leuks doen: pannenkoeken bakken. Nu zat iedereen overtjokvol en moe maar voldaan toog iedereen ’s middags huiswaarts.