Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
2015 December
Geschreven door Agnes   

De decemberfeesten begonnen voor de verkenners met het Sintspektakel. Bij dit spektakel namen we ook afscheid van Maarten en Dennis als actief verkennerleiding-lid. Allereerst werd er heel lekker gegourmet. Het werd alleen steeds mistiger….. Daarna werd er rap opgeruimd zodat het grote spel kon beginnen. Dit was een soort triviant. Er werd per patrouille gespeeld. Als je een vraag goed had verdiende je een leven. Als je op een triviant kwam, moest je een tegenstander uitkiezen: Dennis of Maarten. Dan kon je tegen betaling van levens het aantal tegenstanders kopen. Vervolgens werden er diverse spellen gespeeld: ‘wie-is-het’, tafel-jeu-de-boulles, blaasvoetbal, tafel-golf of bouw-het-na. De winnaar mocht ene cadeau van de cadeau’tjes tafel uitkiezen (iedereen had er één meegebracht). De patrouilles moesten hard strijden want Dennis en Maarten veroverden het ene cadeau na het andere. Maar uiteindelijk ging iedereen met een cadeau naar huis (maar Dennis en Maarten met de meeste….) Het was n gezellige dolle boel.

Voor de foto's klik je hier.

Zaterdag 5 december konden we toch draaien. Het was 1939 op de GFB-kalender: oorlogstijd dus. We bouwden twee forten (Polen tegen Duitsland), we deden onze paint-ball-overals aan, namen een gun en twee nerf-pijltjes. En we zetten onze veiligheidsbrillen op.  Het was geel tegen groen. Als je af was, moest je eerst poetsen. Twee potjes ‘verover de vlag’ en één potje dead combat met halverwege dat je ook uit je fort mocht komen. Het was heel spannend en heel leuk. Daarna werd er vlug opgeruimd want de meesten hadden toch pakjesavond!

Zaterdag 12 december gingen we eindelijk weer eens het bos in. Dat we meteen maar even helemaal uitgecheckt hebben. T eindigt wel toch altijd op de open plek J Daar een lekker potje nummer-pak-de-bal gespeeld. Uitgeraasd konden we aan de slag met de opdracht van het GFB-jaar 1943. Het was midden in de tweede wereld oorlog, kerst. Mensen hadden geen geld om een boom te kopen, daarom maakten ze er zelf één. Van het hout uit de rommelschuur. Het resultaat van een gezellig middagje knutselen, mag er zéker zijn!