Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Maartkamp
Geschreven door Agnes   

Om vier uur kwam iedereen aan op de blokhut. Gezien het slechte weer van de afgelopen dagen vond niemand het erg dat we op de blokhut bleven. Omdat we ook goed moesten oefenen voor RSW, werd eerst uitvoerig doorgenomen hoe je ook alweer een tent op moet zetten. Daarna lukt het alle patrouilles dan ook vrij aardig.

Ondertussen had de leiding het eten klaar en vlug gingen we aan het eten. Want hoe eerder we klaar waren, hoe eerder we konden gaan ”boomklimmen”. Toen iedereen zijn zwembroek moest gaan pakken, wisten we wat we gingen doen!

Check hier alvast de foto's.

Op de fiets (het was gelukkig droog) naar de Tongelreep: zijn we mooi nog van de suisbuis en de turbotol geweest voordat hij dicht gaat! Terug fietsen ging ook prima. Bagage in de tenten, vlug de afwas nog gedaan en de openhaard opgestookt. En toen een lekkere kop chocomelk. Eigenlijk wilden we gaan weerwolven maar de kaartjes waren (verre van) compleet. Dus gingen we maar Halli Galli doen en junglespeed: een soort ouder broertje van Halli Galli. Ook zéér leuk!

Uiteraard gingen we(te)  laat naar bed. Het was heel koud (nog kouder dan op winterkamp): de ijsdruppels zaten op de poort en er hing een mooie mist.

Zaterdag ontbijten en lunch smeren en toen werden de benodigde tochttechnieken nog even doorgenomen zodat iedereen ze weer snapte. Op weg naar de hut van ‘Mie Pils’ verdwaalden we toch een beetje in het bosje naast Gijzenrooi, maar gelukkig wees een wandelaar ons de goede weg. Sommige jongens verzuchtten wel dat ze nu liever hun mountainbike bijgehad hadden (het was echt een gave route maar idd door mul zand) maar uiteindelijk kwamen we weer op een teren fietspad (wat fietst dat dan zalig ) en zo ook bij de hut.

Fietsen geparkeerd en gauw opgestart. De jongens kregen een dubbele route mee: een kruispuntenschets én een moeilijkere tocht zodat ze die goed konden oefenen maar wel konden checken of ze goed zaten. Ook nog een horizonschets geoefend bij het Meeuwven. Daar kwamen we ook iemand van de RSW tegen. Die vond ‘t super dat we al in het goede bos kwamen oefenen.

De patrouilles liepen heel goed en konden ook goed intekenen hoe ze op de kaart gelopen waren. De terugweg zijn we maar op het fietspad gegaan en daar ook op gebleven. Een prachtige route die ons door zesgehuchten leidde maar ook heel comfortabel naar de blokhut. In Eindhoven verloren we nog even een ketting maar uiteindelijk kwamen we op de blokhut. Gauw de tenten opgeruimd, een broodje hamburger gegeten en als afsluiting een potje boomvoetbal gedaan terwijl degenen die geen zin hadden in voetbal even het corvee afwerkten.

We hebben lekker geoefend voor de RSW!