Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Verkenners Monopoly
Geschreven door Agnes   

Vandaag stond ‘Levend monopoly’ op het programma. Het antieke spel van Agnes kwam op tafel (dus we moesten er heeel voorzichtig mee doen -)), iedereen kreeg geld (en begon dat met de handen uit te strooien ?!) en een pion. We begonnen te dobbelen. Máár het straten kopen kon niet gewoon gebeuren. Daarvoor moest je op de fiets, naar een straat(naambordje) in Eindhoven fietsen die bij het straatje van monopoly hoorde, een foto maken met (iemand van) de patrouille erbij, in de app gooien én op tijd terug zijn. Dat leverde veel spanning en sensatie op. Gelukkig hebben we wel geleerd dat het verstandig is om eerst even een plan te maken (bij de kaart waarop alles aangegeven was) en dán pas op de fiets te springen.

Foto's vindt je hier. Na de eerste ronde waren er al veel straten uit. Eén bordje was verdwenen maar hij telde toch. Rondje dobbelen en toen waren elektriciteit en waterleiding aan de beurt. Die waren voor degenen die als eerste een kruissjorring wisten te leggen.

Weer een fietsronde. De GFB ‘mentaliteit’ komt dan wat meer naar boven gekropen. “Je hoeft toch niet met de hele patrouille?”, zei Rob die een verkenner naar de Soeterbeekseweg lanceerde (klopt, was Agnes vergeten te zeggen). Fietssleutels werden ontvreemd, extra sloten aan de fietsen, de poort was toch te klein, …. Chaos dus!

Na deze ronde waren alle straten vergeven. De houtduiven verspeelden hun straat door te laat terug te zijn. Deze werd geveild aan de hoogste bieder. Weer dobbelen. Het deed nog niet echt zeer om op een straat te staan…..

Dan slagertje om de stations. Bekijk het filmpje maar, dan zie je wat eea teweeg brengt.

Vervolgens werd hard uitonderhandeld en werden er vlijtig huizen gebouwd. Nu deed het wel zeer om ergens op te komen. Helaas was al te snel de middag omgevlogen en moest de eindstand opgemaakt worden. Het opgebouwde kapitaal (roerend en onroerend) was voor de houtduiven 1816, de arenden 1902, de spechten 2036 maar de besten waren de ijsvogels met 2381.

De spannende middag werd afgesloten met een passend rondje Hollandse leeuwen. Roger en Jelte: bedankt voor deze leuke middag!