Agenda

vr 01 feb
winterkamp
za 02 feb
draaien stam
zo 03 feb
Stam Lan
vr 22 feb
leidingweekend
vr 01 mrt
Kinder carnaval BE-OH-MH
za 02 mrt
Geen opkomst
za 09 mrt
Schoonmaakdag - Geen Opkomst
za 23 mrt
draaien stam
Verkenners Koningsspelen, waterpret en torens
Geschreven door Agnes   

De verkenners hadden zo hun eigen versie van de koningsspelen, uiteraard in fleurig oranje gekleed (en nee Luca, rood is géén oranje). Ze bedachten zelf onderdelen, die daarna vol vuur gespeeld werden.

Het mooie weer bleef zodat er ook een waterzeskamp gespeeld kon worden. De spuiten van de welpen werden geleend en elke patrouille bedacht een onderdeel, net als de leiding. Het leukst was het spel waarbij de tegenpartij in het veld moet wachten waarbij de andere partij iemand geblinddoekt in een kruiwagen over het parcours reed, gewapend met ene spuit. Op aanwijzingen van zijn patrouillegenoten mocht hij proberen de mensen in het veld nat te schieten! Ook het ‘scheren’ was erg leuk, net als de spelen met de forten!

De keer erop werden er vier torens gepionierd waarna een heus bonengevecht georganiseerd werd. Gelukkig hadden we ook pijltjes want die schoten een stuk makkelijker.

De zaterdag erop werden deze 4 torens verwerkt in een trappersbaan. Er kwam een camonet bij, een ‘lopen op een ton’, een autobandenbaan en een heuse zeephelling. Iedereen was lekker net, maar dat was maar goed ook, want t was erg warm!

Hier kun je nog wat foto's terugkijken van deze activiteit.