Agenda

za 21 dec
Geen Groep
za 28 dec
Geen Groep
za 04 jan
Nieuwjaarspektakel
za 11 jan
Fuego 2020
Verkenners Zomerkamp 2019
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


Locatie was het veld ‘Driehoek’ op het labelterrein het Naaldenveld. Te midden van allerlei Brabantse scoutinggroepen dus we voelden ons meteen thuis. Zaterdag zetten we de tenten op en bouwden we provisorische keukens om zelf het avondeten op te bereiden. Daarna verkenden we het terrein. Het bos was erg droog dus er was helaas een stookverbod.

Hier kun je de foto's bekijken.


Zondag hebben de jongens hard gewerkt aan platforms. Dat klinkt eenvoudig maar als je patrouille maar uit vier man bestaat, dan is het een hele klus. De palen moeten toch een flink eindje gesjouwd worden en de plannen zijn soms net te ambitieus. Tussendoor van een steile kabelbaan afgeweest en  ’s avonds weer zelf gekookt. De rest van de week werd in de vrije tijd nog doorgeknoopt aan de platforms, waardoor er nog leuke torens zijn ontstaan. Dankzij een buitje konden we tijdelijk wel stoken, wat de sfeer aanmerkelijk verhoogde. Het rode draad spel was gebaseerd op het spel ‘Saboteur’ en naar aanleiding van de uitslag van de dag werd elke avond een ronde gespeeld.

Maandag togen we naar het strand. Het woei tot grot vreugde van Nick flink. Dinsdag hadden we een fiets-hike. Gedifferentieerd. Dus elke patrouille kreeg een andere route. De hike eindigde bij een zwemplas. Ondanks dat het niet zo warm was, was dat toch wel lekker. Woensdag gingen we zwemmen in Haarlem. Gaandeweg het rode draad spel, kwamen er steeds gekkere kaarten bij. Zo was er een ‘fuifje’ kaart (die alle omringende kaarten opblies), een ‘lekker met de meiden kaart’ enz. Het spel werd fanatiek gespeeld. Woensdag hebben we ook een foto gemaakt van een patrouille-tent die nog niet klaargemaakt was voor inspectie en een foto van een tent die wel klaargemaakt was voor inspectie. Een wereld van verschil!! Woensdagavond werden de houtduiven ook gedropt.

Donderdag hadden we ’s ochtends een stadsprogramma in Zandvoort. ’s Middags kregen we ene cursus ‘Golfsurfen’. Dat was heel gaaf maar toch best wel lastig. Vooral om te peilen welke golf zou ‘breken’.

Vrijdag was het baggerweer. In de keukens deden we een spellen circuit. ’s Middags was te gelukkig weer wat droger. De jongens mochten in de supermarkt hun eigen avondeten bij elkaar scharrelen. Dat duurde uuuuren maar het was wel lekker. De torens en de keuken werden na het eten afgebroken zodat de aanhanger vrijdagavond al gehaald kon worden. Ronald was langsgekomen voor de Bonte Avond. Die was heel bijzonder omdat we ook een Hopman-wissel hadden. Met leuke spelletjes en uitdagingen namen we afscheid van Hopman Nick en begroetten we Hopman Stijn.

Zaterdag was alles vrij snel ingepakt en ingeladen waarna alle verkenners moe maar voldaan opgehaald konden worden door hun ouders. Het was een heel gezellige en geslaagde week geweest.