Agenda

za 29 aug
eerste keer draaien
Verkenners OFFLAN party 2019
Geschreven door Agnes   

Dit jaar gingen we met een kampje niet LANnen maar juist een keer offlan aan de gang. We begonnen met lekker pannenkoeken bakken, wat voor sommigen een hele nieuwe ervaring was. Daarna kregen we als eerste een pub-quiz met bliksemrondes. Daarbij kreeg je een foto van een das te zien die ergens op de blokhut verstopt was. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel om maar als eerste die das te vinden!!

Hier zijn de foto's.

Vervolgens deden we geen Hollandse Leeuwen vanwege drie paar gebroken vingers maar een ouderwets potje Schipper mag ik overvaren. Waarbij Rob de jongens iedere keer naar de andere lijn floot. Daarna begon de bord-spellen-competitie. Ieder leiding-lid had een bordspel en de patrouilles verdeelden zich over de spellen. Er was levensweg (súperleuk), monopoly, kolonisten, trans europa, halli galli, nummeri, hoedjes-mens-erger-je-niet, uno, pesten, …. De tijd vloog om. Voor de jongsten was het daarna bedtijd. De oudsten speelden in teams een echte pot Risk. Waarbij Stijn op een gegeven moment 30 legers mocht neerzetten en als een soort furie azie veroverde. Ze hebben veel geleerd!!

’s Ochtend was er het grote eet-en-vreet-triviant-ontbijt-spel. Heel gezellig met allerlei leuke scoutingweetjes. Als afsluiter was er een pot levend Halli Galli in het bos en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!!