Installatie en afscheid Rob en Lisa
Geschreven door Ronald v/d Kruijs   

Vandaag was een bijzondere opkomst. Eerst hebben we 4 verkenners en een verkennerleidinglid geïnstalleerd. Die-hard buiten in de stromende regen want ‘verkenners zijn geen watjes’. We moesten e.e.a. een beetje aanpassen aan de Corona maar het is prima gegaan.

Daarna gingen we gauw aan de slag om een afscheidsdiner te koken voor Rob en Lisa. Elke groep kreeg een ‘black box’ waar ingrediënten in zaten voor de maaltijd. Jan legde goed uit wat ermee moest gebeuren en iedereen ging hup aan de slag. T was best even aanpoten want er moesten veel aardappels geschild worden, veel groenten gesneden enz enz. Ondanks de waarschuwing dat messen echt scherp zijn hadden we toch nog een ongelukje maar met een pleister erop ging t wel weer.

Check hier de foto's.

Rob en Lisa kwamen, keken gezellig even mee en toen t meeste klaar was deden we nog een spelletje. Daarna gingen we in het troeplokaal aan tafel, die netjes was opgedekt. Rob en Lisa zaten natuurlijk op een ereplaatsje met gouden bestek!

Iedereen legde uit wat hij gemaakt had alvorens we het opaten. Zo begonnen we met heerlijke courgettesoep met stukjes zalm. Daarna kregen Rob en Lisa wat presentjes: een flesje wijn om hun verdriet te verdrinken, een heel leuk kaartspelletje met speciale scoutingregels en tot slot een GFB-tegeltje om in de gang op te hangen  van hun nieuwe huis.

Daarna aten we het hoofdgerecht: salade, gebakken aardappeltjes en een zelfgemaakte schnitzel. Tot slot aten we custard (warm of koud) als toetje met een feestspekje bovenop.

Iedereen gaf even gas en alles was zó afgewassen en opgeruimd zodat we net op t nippie om half 7 konden afsluiten. Rob en Lisa hebben genoten en komen beslist nog eens langs.