Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
24 uur met je pa in de natuur!
Geschreven door Jip van Neerven   

vader zoon weekend verkenners scouting GFB eindhoven
Kijk snel in het fotoboek voor nieuwe foto's!

Het vader zoon weekend van de verkenners begon zaterdag om 12 uur met wat officiële gebeurtenissen, naast de normale openingsceremonie werd namelijk ook een nieuwe verkenner geïnstalleerd! Met trots kan ik vertellen dat Roy voortaan een échte verkenner is.

Daarna natuurlijk meteen aan de slag met water, de temperatuur stond er wel naar, samen met de vaders zijn vlotten gebouwd en in 2 gemixte teams ging de strijd los. Het begon vrij beschaafd en droog maar al snel doken verkenners het water in om de strijd voort te zetten. Na het nodige opbouwen van de kampementen en het avond eten kwam er natuurlijk een smokkelspel strijd tussen vaders en zoons in het bos. Vervolgens werd bij het kampvuur toch de groep opgesplitst. De vaders kregen een bijzondere speurtocht voor de boeg, een touwladder, GPS, touw,pizza Hawaii en een schep waren hun enige aanwijzingen. de tocht vervolgde zich, na het vinden van wat aanwijzingen werd de pizza Hawaii bij Thomas bezorgd, die een pasje van een kluis op het station klaar had. in die kluis lag een portofoon waarmee de vaders via een hele vreemde route uit eindelijk in de karaoke bar op het stratumseind belandden. 'Het is een nacht' werd door ze gezongen en vervolgens werd de avond afgesloten met een paar welverdiende pilsjes en broodjes hamburger.

De kinderen bakten een eitje als ontbijt, natuurlijk ook voor de vaders. de ochtend bestond nog uit een speurtocht naar verloren spullen van de vaders, helemaal uitgezet door de verkenners zelf. Een potje sok-worstelen in teams en vervolgens pannenkoeken voor de middag.

Het mooie weer en de mooie sfeer maakten dit tot een prachtige 24 uur. Foto's gemaakt door Ad(vader van Sil) vind je en meer alhier