Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Verrassingsinstallatie nieuwe MH welpen
Geschreven door Peter   

Verrassingsinstallatie nieuwe MH welpen
Vandaag was het wel een hele bijzondere middag bij de Middag Horde Welpen. Om 2 uur waren er opvallend veel ouders op het terrein, gewapend met welpen blouzen en fotocamera's. De MH leiding voelde toen al snel nattigheid, helemaal toen de ouder delegatie richting "de boom" kwam (de standaard plek waar de MH welpen openen). Al snel bleek dat de ouders onder leiding van de groepsvoorzitter (Jeroen) en zijn vrouw (Agnes; verkenner leiding) in het geniep een plannetje hadden gesmeed om de nieuwe welpen overwachts te laten installeren. Lees snel verder voor de foto's!

Blij verrast en uiteraard flexibel werd het programma omgebogen en werd er tijd gemaakt voor de installatie van Joep, Timo, Gijs, Kevin en Bas. Die allen een paar weken eerder waren overgevlogen van de bevers naar de welpen. Na de installatie van de nieuwe aanwinsten was het tijd voor een feestje, want ook daar had het verrassingscomité aan gedacht. Binnen werden wafels versierd met slagroom, vruchtenhagelslag, plofrijst en M&M's. Met de handen op de rug moesten alle welpen vervolgens proberen al het lekkers naar binnen te happen. Voor de snelste welp, en voor de vieste welp, was er een prijs: nog een wafel. Nadat alle welpen een vieze neus gekregen hadden was het tijd om de neuzen en tafels te poetsen.

Vervolgens gingen we allemaal naar het grote veld langs de blokhut, en was het tijd voor een smokkelspel. De ene helft van de welpen was de politie, en de andere helft de smokkelaars. De smokkelaars kregen een startkapitaal, en moesten aan de andere kant van een bosperceel zakjes poeder kopen, om vervolgens de zakjes langs de politie terug te smokkelen, om ze weer voor een hogere prijs te verkopen. Na een half uur werden de rollen omgedraaid, en was uiteindelijk de beste handelaar bekend.

Daarna was het tijd om een broodje te bakken boven het kampvuur, en was het alweer het einde van een spannende middag!

De fotos van al het lekkers zijn hier te vinden.