Agenda

vr 19 okt
JOTA
za 17 nov
draaien stam
vr 23 nov
lan party verkenners
Jub Jam 100 - De belevingen van de welpen (OH & MH)
Geschreven door Silke   

Het was zaterdag 31 juli 13:30, de welpen stonden vol spanning op het station te wachten. Eenmaal in de trein, na een vlugge afscheidskus en zwaai naar papa en/of mama kon het grote avontuur  beginnen! De reis verliep heel soepel en we stonden dan al snel op het JubJam100 terrein. Wij hebben natuurlijk van alles beleefd op dit speciale jubileumkamp, hieronder zijn de dag verslagen van de welpen te lezen:  


Zondag
, geschreven door Willem & Jochem
Toen we opstonden gingen we eerst klooien en daarna begonnen we aan het ontbijt. Toen gingen we naar de opening van de Celebration Day. Op de opening kwamen allemaal optredens en er werd echt iemand ten huwelijk gevraagd. Na de opening gingen we spelletjes spelen, maar we hebben er een gemist omdat het zo ver lopen was. Daarna gingen we met 7.000 andere kinderen een peace teken maken. Er kwam een vliegtuig die ons filmde. We hebben pannenkoeken gegeten samen met een andere groep. Daarna was er een groot feest waar wij veel dansten.

Maandag
, geschreven door Joris & Sjoerd
We waren met z’n allen naar Outdoor geweest, waar leuke dingen te doen waren. Zoals tokkelen van een kabelbaan over het water, een wand op klimmen en twee  speleo-boxen. Op het kampterrein hebben we allemaal leuke spelletjes. Ook een leuk spel wat wij doen is: De weerwolven van Wakkerdam. En aan het einde van de dag ging het regenen, jammer genoeg.

Dinsdag
, geschreven door Lars & Jeron
’s Ochtends werden we wakker. Daarna hebben we gegeten en zijn we naar de scoutshop geweest en hebben we ons zakgeld uitgegeven. Wij zijn ook nog naar de SWOP tent geweest en daar hebben we insignes geswopt. ’s Avonds zijn we bij de verkenners gaan eten samen met de explorers. Daarna naar een feest geweest en lekker gesnoept. Daarna terug naar de tent en het spel: de Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Naar dat spel tandenpoetsen en naar bed.

Woensdag, geschreven door Jelte & Roger
Toen we opstonden waren we nogal chagrijnig vanwege de tijd. Toen gingen we ontbijten en geloof me de dag kon niet meer stuk want de messen waren kwijt dus de boter en pindakaas kwam er niet van. Toen gingen we naar het hike bureau op de plaza, waar we ons moesten aanmelden voor expeditie Meinweg. Toen we met de bussen naar het nationaal park ‘de Meinweg’ gingen kon de hike beginnen. Toen begon de tocht over een oud spoor dat eind 19e eeuw werd aangelegd. En dat nou (gelukkig) buiten gebruik is. Tussen de tocht door kwamen we posten tegen waar we verschillende opdrachten kregen. Op het einde was alles (gelukkig) goed geraden en kregen we toegang tot het speel-tuin/bos. Toen waren we terug van het bos en gingen we in de bus waar we een gratis jojo kregen. Toen gingen we terug naar het kampterrein en gingen we eten en nog wat spulletjes opruimen. Toen gingen we rond 22:00 naar het sluitingsfeest waar een geweldige show was waar vuur, water en lucht samen kwamen tot een groot spektakel. Er waren optredens met vuur en er waren allemaal acrobaten boven ons. Op het einde was er nog een groot mooi vuurwerk!


Al met al hebben wij dus een superkamp gehad, het was zeker een ‘once in a lifetime experience’ en de welpen mogen er trots op zijn dat zij dit 6 dagen hebben meegemaakt! Natuurlijk hebben wij ook wat foto’s gemaakt van dit kamp.