Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Jungle kamp van de OH & MH welpen
Geschreven door Bob   


De oudste welpen hebben een weekend afgezien! Geen enkele luxe meer: geen zacht matras, geen stromend water, geen moeder die voor je kookt, geen pc of tablet. Niets! Met dit moeilijke vooruitzicht namen acht stoere welpen op vrijdag afscheid van hun ouders. Op naar de wildernis!
Op de eerste avond zijn de tenten opgezet en is het ontbijt voor de volgende ochtend bereid. Dat komt namelijk niet zomaar aanwaaien in een bos.
Na een goede nachtrust konden de gebakken broodjes worden genuttigd. Nadat de laatste vingers waren afgelikt konden alle spullen bij elkaar worden geraapt en begonnen worden aan een fikse wandeling. Met een rugzak op de rug (waarin genoeg snoep verstopt was voor tien weekenden!!!) trokken de welpen het bos in.
Met de tocht in de hand liepen de welpen van post naar post. Als echte scouts betaamt is natuurlijk nooit iemand verdwaald geraakt! (Op een paar keer na misschien, maar die zien we door de vingers.)                    Check alvast hier de foto's!

Na een lange dag zwoegen is iedereen weer veilig op het kampterrein aangekomen. Nog net niet moe genoeg om een heerlijk avondmaal te bereiden. De ingrediënten: een groot vuur, een Y-stok, wat ijzerdraad, een kip. Resultaat: Een malse kip!
Na een hoop gesmikkel, was er nog wat tijd over voor een smokkelspel. Uiteraard in het pikke donker! Na het nuttigen van een aantal gewonnen spekjes, was het snel naar bed. De leiding was namelijk ontzettend moe! (Alhoewel zij duidelijk niet de enige waren die moe waren.)
Op zondagochtend was het bijkomen van alle avonturen. Nog een laatste vuurtje maken en al snel stond er een lading ouders in het bos. Naast het normale sluiten, werd er ook een welverdiend insigne uitgereikt aan alle welpen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en er een geweldig kamp van gemaakt. Al met al een geslaagd kamp!