Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Filmkamp Welpen 2016
Geschreven door Jasper Scheffers   

Het is eind november, Sinterklaas is alweer in het land, de dagen worden kouder, tijd voor een kampje. De welpen gingen het weekend weer op kamp. We hebben weer een gaaf kamp in het vooruitzicht.

Bij het instaleren moesten we zeker nog iemand instaleren, de nieuwe leden heten we altijd graag welkom bij de groep. Na de instalatie gaan we naar de overkant om snel Hollandse Leeuwen te doen. Dit is een leuk partijtje aangezien we af en toe stil moeten staan, dit maakt het extra spannend. Maar, zie ik dat nou goed? Ach, laat maar.

Hierna beginnen we aan het thema van het kamp, Film. We beginnen met lego te spelen, niet zomaar spelen, maar een film decor bouwen. We gaan met de lego een heuse Stop-Motion maken. We maken heel veel foto's die dan laten achter elkaar geplakt gaan worden zodat dit een film wordt. Als we klaar zijn kunnen we nog even buiten spelen voordat we gaan eten. He, nu zie ik het weer, en meer kinderen zien het. Ik dacht het al, daar loopt een draak. Die zag ik bij de Hollandse Leeuwen ook al, dacht ik.

De foto's zijn hier op de website te vinden
De legofimpjes zijn te vinden door op de volgende links te klikken:
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4

Hierna gaat de leiding koken en kunnen we later weer lekker smullen van een heerlijke maaltijd. In de avond, als het al donker is, gaan we lekker bij het kampvuur liedjes zingen. Plotseling horen we rare dingen, daar komen die draken aan!!!. En ze nemen 2 kinderen mee!! Wat gebeurt hier allemaal? We gaan er snel achteraan maar het hek is op slot. Er hangt een brief aan het hek, we gaan hem snel lezen. In de brief staat dat de Draken niet gefilmd wilde worden, blijkbaar hebben wij dit gedaan en de draken willen de films hebben. Deze staan op een paar USB-sticks welke we kunnen afgeven op de plek welke we te horen krijgen over de walkie-talkies. We gaan maar snel het bos in met de USB-sticks op zoek naar de draken. Na een spannende toch komen we aan op een parkeerplaatsje waar we de draken vinden. We geven snel de USB-sticks zodat we onze leden terug kunnen krijgen.

Terug gekomen op het kampterrein blijven we nog even bij het vuur zitten en nog wat liedjes zingen voordat we weer gerust naar bed gaan.

De volgende ochtend willen we alweer vroeg opstaan, helaas steekt de leiding daar een stokje voor. Uiteindelijk staan we op een normale tijd op zodat we op tijd kunnen ontbijten. We bespreken dat we de USB-sticks eigenlijk wel terug willen hebben aangezien daar ook onze foto's voor de Stop-Motions op staan. We besluiten ze terug te gaan stelen van de draken. We sluipen naar het drakenhol en jatten stilletjes de USB-sticks terug van de draken. Net op tijd want even later komen onze ouders kijken naar de filmpjes die we hebben gemaakt. Nog even snel wat lekkers klaar maken, de bioscoop klaarzetten en we kunnen de filmpjes gaan kijken.

Dat het weer een gaaf kamp was zie je hier wel, zullen we bij het volgende kamp weer zoveel meemaken?