Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Zomerkamp Bevers!!
Geschreven door Emma -   

Op 7 juni 2013 reisden de Bevers terug in de tijd. Bestemming: de middeleeuwen. Ons kasteel bevond zich dit weekend in Goirle, nabij Tilburg. Nadat de ouders de bedden voor de Bever-ridders hadden opgemaakt, kon het kamp beginnen. We openden niet zoals gebruikelijk (onze vlaggenmast was een totempaal), hesen de vlag, zwaaide papa en mama uit en installeerden Armin.   Check hier de foto's!!

 

Nadat we het kasteel van Baron Bulder hadden bekeken vonden we in zijn kasteel een brief. De brief was van ridder Witte de Wit! Baron Bulder was zijn belangrijke Beverzwaard verloren en ridder Witte de Wit moest dit zwaard terugbrengen. Hij vroeg de Bevers om hulp!

Voordat er gezocht kon worden naar het zwaard moesten de Bevers laten zien dat zij het in zich hadden om echte ridders te worden. ’s Avonds moesten ze dan ook goud langs verschrikkelijke enge draken smokkelen, en hier bleken ze heel goed in te zijn!!!!

Na dit avontuur sloten we de avond af met marshmallows bij het kampvuur en zongen liedjes zo hard als we konden.

De volgende ochtend hebben we een heerlijk ontbijt verslonden, om krachten op te doen voor de lange dag die we gingen beleven! Na het ontbijt zocht de leiding een hele hoop takken, maar waarvoor? We kregen onze eigen lunch mee in een knapzakje! We namen ons knapzakje mee in een tocht over de hei. Omdat we het na een tijdje erg warm kregen hebben we verkoeling gezocht in een klein vennetje. Na deze lange tocht was het ’s middags tijd voor ontspanning! We gingen naar de speelboerderij.

In de speelboerderij was van alles te beleven. Je kon er kooivoetballen, zwaarden maken, dansen, klimmen, draaien, schommelen, glijden, spelen in de ballenbak, tekenen, verven en lekker in de zon zitten! Na al het gespeel hadden we wel erg veel honger gekregen! Toen we terug waren op ons kasteel waren de everzwijnen helaas ontsnapt. We zijn toen maar overgestapt op frietjes, hmmmmmmmmmmmm J.

’s Avonds zijn de ridders lekker in hun slaapzak gekropen om naar een spannende film te kijken: Robin Hood! We waren na deze dag toch wel erg moe en vielen na de film dan ook erg snel en diep in slaap…

Zo diep dat de leiding de dappere ridders de volgende ochtend moest wekken! Na een flinke zoektocht met een echte schatkaart hebben we uiteindelijk het echte Beverzwaard gevonden! Toen lieten de Bevers zien dat ze èchte ridders waren geworden. Na een verkoelend ranjagevecht was het vervolgens helaas tijd om naar huis te gaan.

 

Een super kamp!

 

Reacties 

 
#1 xequnsruuh 26-08-2013 20:52
hzrovhgc3, rdezwnpkxe , ighzisjbql: http://www.uzhkmbbure.com/, http://www.ycrvltzlbj.com/ rdezwnpkxe