Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Eerste keer draaien - Bevers
Geschreven door Erik Coumans   

Bevers
Eindelijk was het weer zover. De eerste keer scouting draaien na een lekker lange zomervakantie. Voor de leiding was het wel weer een wennen om vroeg op te staan maar alle bevers stonden gelukkig klaar wakker voor de blokhut.

Als eerste moesten we natuurlijk openen de leiding was een beetje vergeten hoe dat ook alweer moest maar gelukkig konden de bevers dat ons nog precies uitleggen. Het enige wat wel een beetje was weggezakt waren de namen.  Maar na een snel namenrondje was dat weer als vanouds. Vervolgens gingen we de bossen in naar de openplek. Wat natuurlijk op zich al een opgave is omdat er veel irritante takken op de weg liggen die toch allemaal de sloot in moeten. Gelukkig zijn de bevers daar erg goed in dus kwamen we toch nog redelijk snel aan op de open plek. Daar deden we een spannend spel namelijk: spons water vuur. Daarvoor moesten we eerst twee hutten bouwen, dus na nog meer enthousiast takken gezoek konden we beginnen. Het spel kwam erop neer dat je veel moest rennen en elkaar moest tikken om zo zoveel mogelijk kaartjes te bemachtigen. Dus na een half uurtje was iedere bever(en leiding) wel moe geworden.

Daarna konden we aan de terugweg beginnen. Maar gelukkig niet zo moe om geen stokken meer op te rapen en hard vooruit te rennen. Eenmaal op de blokhut aangekomen moesten we alweer sluiten, dus na ons gebruikelijk handenkruizen en vlag neerhalen was een einde gekomen aan wat volgens mij een  zeer geslaagde eerste draaidag was.

 

Reacties 

 
#1 Jacqueline 13-11-2010 15:21
Hallo Bevers :lol:
Ik ben de Oma van Tom,en ik vind het super dat hij bij de scouting is gegaan,
En vandaag wordt geinstaleerd als Bevertje. :roll:
Heel veel sukses allemaal.
Groetjes jacqueline