Agenda

vr 19 okt
JOTA
za 17 nov
draaien stam
vr 23 nov
lan party verkenners
Explorer Winterkamp 2017
Geschreven door Peter   

De explorers gingen dit jaar weer op winterkamp naar Brexbachtal in Duitsland. Gelukkig was het dit jaar wel koud (-4 bij aankomst), en lag er zelfs sneeuw! Na een beetje glibberen en glijden kwamen we vrijdagavond laat op ons kampterrein aan. Snel de aanhanger uitruimen en de tent opzetten... (fotos)

Vervolgens nog een avondspelletje gedaan. Op het 2.8km lange kampterrein hadden de leiding verschillende letters opgehangen. Met een beetje puzzelwerk kwam daaruit het kampthema: "Strijden of Lijden bij GFB". Daarna nog even kletsen bij het kampvuur en vervolgens de slaapzakjes in.

De volgende ochtend was het vroeg opstaan. Scrambled egg naar binnen werken, en daarna 's ochtends al beginnen met een flinke berg hout verzamelen en klein hakken voor onze zelfgebouwde hottub. Ondertussen ging de leiding aan de slag met de hottub. De stroomvoorziening en plastic bad (zo lek als een mandje natuurlijk) creeerden wat scout-proof uitdagingen. Met 200 meter verlengkabel en een nieuw bad konden we gelukkig ons plan voortzetten. 's middags de jongens op hike gestuurd, terwijl de leiding de hottub begonnen op te stoken gevuld met water uit het smeltwater riviertje naast het terrein. 2 graden celcius. oei, dat is koud. Na een half uurtje stoken: 5 graden. Kijk, ons concept werkt! Thomas had een mooie temperatuur-monitor-led-bord gebouwd waardoor we precies wisten hoeveel graden het bad was, en hoeveel graden het opgewarmde water uit de radiator was. Kwestie van vaak genoeg rondpompen, en het bad tikte de 20 graden aan. Dat begint ergens op te lijken!

Inmiddels gingen de jongens kip braden boven het kampvuur voor het avondeten. Na het eten hadden we nog een kort renspelletje gedaan om te bepalen wie als eerste in de hottub mocht. De temperatuur was inmiddels 39 graden, dus zwembroek aan en gaan!

Auw, auw, heet, auw, verdomme heet! Wellicht was het douchen op 37 graden toch geen goede maatstaaf. De hottub was tè hot! Gelukkig lag er voldoende sneeuw om de temperatuur weer wat omlaag te krijgen, en als je er eenmaal met 12 man instaat begint het toch wel snel af te koelen. Bijeffect van de hottub was een dampende sauna rondom. Het was dus overal wel lekker aangenaam. Vanuit de hottub konden we nog een pubquiz spelen (balen als je verliest en buiten moet opdrukken in de sneeuw...). Daarna kwam de verkennerleiding nog even badderen die een veldje verderop stonden. En vervolgens lekker fris en schoon naar bed toe.

De volgende morgen begon helaas de dooi weer in te zetten, dus tijd om te ontbijten, autos en aanhanger inpakken, en weer terug naar Eindhoven rijden. Mission completed!

Klik hier voor de fotos