Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Explorers op kamp in Tsjechië
Geschreven door Peter   

Vorige week waren de Explorers op avontuur gegaan in het mooie Tsjechië. Een week vol gave activiteiten zoals mountainbiken, kanoën, buikschuiven, 2 dagen naar Praag, lekker uiteten, en airsoften. En dat allemaal vanuit ons huisje boven op de berg met een fantastisch uitzicht! Klik snel verder voor het hele reisverslag.

Op vrijdagavond verzamelden we op de blokhut om de minibus en auto in te laden. Met 10 jongens en 4 begeleiding en een hele berg bagage en (spel)materiaal moest het nodige nog klaargelegd en ingeladen worden. ’s Avonds was er een “prison-escape” georganiseerd waarin de jongens een ticket naar Tsjechië moesten bemachtigen. Door middel van vragen stellen en onderhandelen met 6 acteurs waren er verschillende verhaallijnen en 'escapes' mogelijk om het spel op te lossen.

Zaterdagochtend vroeg opgestaan en de reis kon beginnen! Tijdens de reis werd er nog een “wie is de mol” spel gespeeld. Zonder vertraging en met een paar kleine tussenstops en chauffeurwissels kwamen we in de namiddag bij ons huisje aan. We hadden een groepsaccommodatie voor 14 personen gehuurd – lekker luxe dus met 5 slaapkamers en 3 badkamers!

Op zondag stond een dag mountainbiken op het programma. Nadat we de fietsen opgehaald hadden gingen we met de skilift de berg op – we waren immers in een wintersport gebied! Bovenaan de berg waren een aantal mooie mountainbike trails aangelegd, dus helm op en downhillen maar! Na 3 keer de berg af gesjeesd was iedereen moe maar voldaan. Tijd om te koken en te ontspannen dus.

Op maandag gingen we kanoën. Gedurende het 18km parcours kwamen we afwisselend zon en regen tegen. De rivier was niet zo diep, dus binnen no-time lag je vast op een rotsblok, was je te zwaar voor een waterval en bleef je stil liggen op de bodem, of botste je tegen een steen en lag je boot om. Aangezien de Explorers uit zichzelf “de boot is lava” riepen was er dus voldoende reden om in het koude water te springen stappen. ’s Avonds een leuk smokkelspel gespeeld in het pikkedonker, en toen lekker smikkelen bij het kampvuur.

Op dinsdag bleven we rondom het huisje en werd een buikschuifbaan de brandnetels ingemaakt, de zwembadjes opgeblazen en gevuld, en kon iedereen lekker uitslapen en relaxen. ’s Avonds hadden we een buitenbioscoop gemaakt op luchtbedden en de kaskraker “Scouts Guide to the Zombie Apocalypse” gekeken.

Op woensdag gingen we naar Praag. ’s Middags een stadspel gespeeld rondom Mister X waarin de jongens de bezienswaardigheden van Praag gingen verkennen, en vervolgens ingecheckt in ons bizar grote appartement met kroonluchters in elke kamer. Vervolgens lekker uit eten geweest in een lokale eterij, en toen lekker chillen in het appartement. We hadden een Playstation meegenomen, dus op die grote curve TV kon goed gegamed worden! Ook was aan de grote eettafel voldoende plek om een kaartspelletje te spelen.

Op donderdag stond na de brunch een Crazy 88 programma op het spel. En later in de middag zijn we weer teruggereden naar ons huisje.

Vrijdag stond in het teken van commando’s worden, dus de jongens werden flink gedrild. Slaapkamers netjes maken, discipline tonen en goed gehoorzamen, en anders was het opdrukken. En dat was blijkbaar nogal vaak nodig... Nadat het ontbijt afgeruimd was gingen we airsoften: lekker op elkaar schieten met kleine balletjes. Legerschmink op het gezicht, camouflage kleding aan, masker op, en ready for combat! We hadden het speelveld helemaal voor onszelf, dus in 2 teams gingen we verschillende gamemodes spelen. Nadat we alle balletjes opgeschoten hadden en iedereen voldoende blauwe plekken verzameld had, gingen we lekker pasta eten. ’s Avonds bij het kampvuur werd er nog een variant gespeeld van het bekende tv programma "de jongens tegen de meisjes".

Zaterdagochtend de laatste zaken opruimen en inpakken, en weer onderweg naar Nederland. ’s Avonds op de eigen blokhut gegeten, nog wat films gekeken, en lekker slapen.

Zondag de laatste dingen opruimen, de ouders verwelkomen tijdens de ouderlunch met foto’s en filmpjes van de week, en toen lekker naar huis.

Door alle gave activiteiten en goede faciliteiten (dit jaar geen enkele nacht in een tent hoeven te slapen omdat de jongens zo hard gewerkt hadden gedurende het jaar!) is het een kamp geworden om nooit meer te vergeten!

Mission accomplished dus!