Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Leiding weekend 2011
Geschreven door Thomas Breukink   

Er waren verregaande listen bedacht om achter het programma te komen. Kinderen van leden van de organisatie zijn uitgehoord. E-mail lijsten zijn gehackt om zo achter het draaiboek te komen. Smoezen zijn bedacht om achter de locatie te komen. Na maanden onzekerheid was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. Het leidingweekend ging beginnen. Lees hier het verhaal en check de foto's!!

Stress, stress, stress, was het voor Thomas, om op tijd op de Scouting te komen. Het was vooral moeilijk om aan een tennisracket, een kaart van België en een biljartbal op korte termijn te regelen. Waar zouden deze attributen toch voor nodig zijn?

Aangekomen op de blokhut was er niemand te vinden. Er lag een eenvoudige envelop klaar voor elke speltak met hierin, een sudoku en een rare code. Na een paar minuten puzzelen kwamen we er niet uit. Er zat dus niets anders op dan naar sudokusolver.nl te surfen om deze noot snel te kraken. Wat bleek: snel door naar het huis van Agnes. Hier stond Geertje in de kamer klaar om ons met semafoorsignalen door te sturen naar Son. Het was dus racen, gieren, brullen, om zo snel mogelijk op locatie te komen. Twee posten later bevonden we ons onder zeeniveau in Lelystad, midden in een donker bos. Ik had maar een dunne slaapzak meegenomen, en kon dus niet anders dan hopen dat we in een blokhut zouden slapen. Mijn geluk kon ook niet op toen ik in de verte verlichting zag en... een blokhut!

De volgende dag wisten we nog steeds niets. We konden niet anders dan kleren aandoen die vies mochten worden, en maar hopen dat we het zouden overleven. Na een uurtje rijden doemde daar plots een evenemententerrein op. Je kon hier wipe-out spelen, karven (rijden in een soort autootje), karten, je noemt het maar op. Wij waren hier voor een kleine slipcursus, mini bikes en quads. Het was dan ook geweldig. Aan het einde van de middag was er een verkiezing: Jasper was ruim de eerste op slipgebied. Niemand kon bikerchick Lorency aftroeven op de mini bike. Jip was de koning op de Quad tijdsrace en Job was onverslaanbaar op de quad behendigheid. De prachtige tatoeage moest uiteraard op de meest genante plaats geplakt worden. Zoals je op de foto's kunt zien is dit gelukt. De dag was nog niet om...'s middags een heerlijk potje paintballen, in het zonntje. ’s Avonds hebben we lekker gegourmet.

Het begon rustig aan al donker te worden. De afwas moest gedaan worden, en er moesten wat zaken klaar gezet worden. Allemaal tekenen dat het avondspel er aan zat te komen. Uiteraard wist niemand nog wat we gingen doen. We werden per speltak in een bank geflapt voor een groot scherm om ‘Ranking the Scout’ te spelen. Voor degenen die dit programma nog nooit gezien hebben zal ik het kort uitleggen. De 10 deelnemers beoordelen elkaar op een stelling. Degene die het best raad wat iedereen vind krijgt de meeste punten. Je krijgt dus een soort van: algemene opinie van wat de algemene opinie is. Het lol zat hem vooral in de uitleg waarom mensen goed scoorden. Na afloop van het spel is gebleken dat…

- Luke een smoesje kon bedenken waarom hij hoog scoorde op de vraag: “wie verzint de meeste smoesjes”
- Iedereen met Thomas op vakantie wil, omdat hij zo’n leuke bus heeft.
- Daan en Jip het liefst met zichzelf op vakantie gaan.
- Peter Luke en Job de meeste alcohol drinken.
- Luke en Job waarschijnlijk als eerste dood gaan.
- Job een bierbuik een teken van welvaart vind.
- Daan het oudste van iedereen zal worden.

- Iedereen denkt dat Bob de hoogste cijfers op school haalt.
- Jip denkt, dat iedereen denkt, dat hij de laagste cijfers op school haalt.
- Het eerste rondje werd gewonnen door Job.
- Dat iedereen (behalve Agnes) Emma het ijdelst vonden.
- Agnes Jan het ijdelst vond.
- Iedereen denkt dat Agnes het creatiefste is.
- Bram te lui was om zijn eigen verhaal over luiheid te vertellen.
- Leeftijd heel veel invloed heeft over hoe je als leidinglid scoort.
- Het tweede potje is gewonnen door Emma en Jan.
- Iedereen denkt dat Joep de meeste one night stands heeft gehad.
- Dat na een paar biertjes de conclusies steeds gênanter worden.
- Het derde potje is gewonnen door Emma.
- Download hier de resultaten (leiding only)

De zondagochtend stond in het teken van educatie, inspiratie, creativiteit en samenhang van verschillende aspecten binnen onze groep.

Vier teams met vertegenwoordigers van de verschillende speltakken speelden een soort SIM's the scouts edition. Elk team bestuurde als groepsraad/bestuur een eigen scoutinggroep. De jaarplanning werd gemaakt en ingeleverd waarna elke tien a vijftien minuten één maand maand gelijk stonden. Alle interne en externe communicatie van de groep liep via Jeroen en Oscar die bekeken wat voor impact programma's, besluiten en de planning op de vooraf gestelde KSF'en hadden. De indicatoren bestonden uit financiën, Leden, leiding, sfeer en imago.

Maandelijks waren de resultaten van de acties der teams op het beamerscherm middels een mooie grafiek te volgen zodat er effectief gestuurd werd op de indicatoren. Om het helemaal lastig te maken kregen de teams te maken met verschillende incidenten zoals afzeggingen van het kampterrein, een subsidistop en boze ouders.

Na een aantal maanden hadden de teams door dat veel acties impact hadden op meerdere factoren. Indien er bijvoorbeeld erg veel tijd werd geïnvesteerd in het werven van leden, ging vaak niet alleen het ledenaantal omhoog maar kon door een te hoge werkdruk ook de sfeer en/of het aantal leidingleden afnemen.

Alle teams hebben hun best gedaan om de eigen scoutinggroep op alle indicatoren gezond te houden en waar mogelijk zelfs te verbeteren.

Na afloop van het spel was iedereen het er over eens dat het leerzaam was geweest en er leuke creatieve ideeën zijn opgedaan.

Zo zie je maar weer dat serieuze dingen helemaal niet saai hoeven te zijn!

 

Reacties 

 
#3 joep 02-11-2011 22:16
:lol: Volgende keer neem ik voor jou en je vierseizoenen-slaapzak speciaal een (zwart) tentje mee! :P
 
 
#2 Jeroen Frankenmolen 02-11-2011 16:42
leuk stuk, maar ik vondt het kamp toch leuker :lol:
 
 
#1 Jip van Neerven 02-11-2011 15:13
:cry: en ik was onverslaanbaar op die andere quad toch? :cry: :sad: