Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
GFB Overzee
Geschreven door Thomas Breukink   

De gloriedagen van het ‘Folkje’ zijn over. In de online pol stemt 80% van de website bezoekers dat ze het ‘Folkje’ missen. Wellicht komt dit doordat de rubriek 'GFB Overzee' niet online te vinden is. Een mooi moment om daar iets aan te doen is wanneer je je simpel verveelt op een luchthaven in de buurt van Amsterdam. Oei, lunch wordt geserveerd, zo terug.


Het is nu een luttele acht uur later en ik hang ergens boven Rusland. Ik besef dat dit eigenlijk niet een echte ‘GFB Overzee’-editie is. China en Nederland zijn gewoon door land met elkaar verbonden. Nog twee uur voordat we de landing inzetten, daarna nog twee uur in de taxi en dan ben ik in Suzhou aangekomen. Kan ik lekker de hele middag vergaderen. Ik heb het idee dat slapen er bij in schiet. Het tijdsverschil tussen Eindhoven en Suzhou is zeven uur. Oei, ontbijt wordt geserveerd.

Zo, ik ben gesloopt. Het is nu acht uur 's avonds en ik heb net een diner gehad met wat collega's. Ik ben nu ongeveer 42 uur wakker. Eigenlijk voel ik me nog best goed. Hebben al die scouting kampen toch nut, het zijn een soort van supertrainingen voor slaaptekort. Zeker de Jota en 24-uurs kampen zijn uitmuntende trainingen. Ai mijn ogen vallen al dicht. Lijk me een mooi moment voor een tukkie.

Zo het is nu zondag, en nog een week voor ik weer terug vlieg. Gisteren ben ik naar Sjanghai geweest. Ik ben daar naar een nogal rare winkel gegaan. Het was een gigantische shopping mall met vier verdiepingen met alleen maar namaak spul. Kleding, sieraden, electronica je kunt het zo gek niet bedenken, alles was aanwezig. Ik had niets nodig maar er stond wel een supervette helikopter naar mij te kijken. Dus ik denk: eens even kijken hoe of wat. De verkoper wilde er 250 RMB voor hebben (27 Euro). Dat vond ik wel een redelijk prijs, maar je moet toch afdingen. Eens kijken hoe ver hij omlaag wilde. Mijn eerste bod was 150 RMB. Hij bood 230. Ik bleef op 150. Hij bood 210. Ik bleef op 150. Toen bleek dat we er niet uit kwamen heb ik me omgedraaid en ben ik weggelopen. Dat hoort zo. Acher me hoorde ik de man van de kraam schreeuwen. GOOD PRICE for you... 180 RMB. Ik loop gewoon door. 160 RMB... ik loop door. Tot, eindelijk, 150 RMB. Ik draai me om en sluit de deal. Hij lachte nog, dus waarschijnlijk heb ik veel te veel betaald.

Nu nog hopen dat mijn helikopter in het vliegtuig past...

 

 

Reacties 

 
#4 Jacqueline 14-11-2011 10:43
:lol: heb het gehoord dat ze het prima naar hun zin hebben gehad .
En genoten hebben van de pietenavond.

:P :roll: :-|
 
 
#3 Thomas Breukink 14-11-2011 06:41
Tuurlijk moest ik hem meteen testen op mijn hotelkamer. Heb hem een aantal keer flink laten crashen :o Maar gelukkig doet hij het nog :lol: Is 'high quality sir' zoals de verkoper had belooft.
 
 
#2 Oscar Senecaut 13-11-2011 19:47
mooi verhaal thomas, ik zie een mooi helicopterprogr amma voor me....
 
 
#1 Luke Remmits 13-11-2011 15:19
En hopelijk is het echte Chinese kwaliteit