Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Hemelvaartskamp 2012
Geschreven door Oscar Senecaut   

Om 11 uur op hemelvaartsdag zijn we vertrokken voor ons hemelvaartskamp. Bestemming: Het Naaldenveld te Bentvelt, benevens Aerdenhout. Dit Scouting Label terrein had nog plek voor onze groep, ondanks de late reservering. Het parkeren was al een probleem, maar liefst 485 scouts in alle leeftijden waren hier aan het kamperen.  We kregen  Langeveld C  toegewezen, een geweldig mooi terreintje met stookplaats. Het eerste wat de oudste welp vroeg was of hij alvast het vuurtje aan mocht maken.


Snel werd de aanhangwagen uitgeladen en het kampement opgebouwd. Voor de leiding was er een opblaastent, voor de welp een bivak tentje, en voor de kabouter en de aspirantjes een cosy klein tentje. En terwijl  de dames de tenten aan het inrichten waren zijn de heren begonnen met de voorbereidingen van het vuur.  Maar voordat de fik erin ging, moest er gehakt worden. Daarom kregen de oudste kabouter en de jongste welp eerst nog even een spoedcursus hakken en zagen terwijl de vaandrig alvast de EHBO doos gereed zette.

’s-Avonds nog gezellig rond het kampvuurtje marshmellows verkoold en/of gesmolten.
Vrijdag was een rustige dag. Ontbijten met gebakken eitjes. De jongste Kabouter moest voor een televisie optreden  naar de bewoonde wereld, terwijl de overigen een kabouterspeurtocht hebben gelopen op het Naaldenveld. Niet alle kabouters zijn overigens gevonden, maar de oplossing wel! Omdat de welp altijd wel vuur wil maken zijn er ’s-middags tosties op het kampvuur gemaakt. Ondertussen was onze hoofdkabouter (geleend van de doornakkers)achter de handtekening aan van een of andere 12 jarige rapper die in Houten voor dezelfde televisie opnames kwam.
Als Avondeten stond er pannenkoeken op het menu. Na een klein avondspel (wormenrace)  was het tijd voor warme chocomelk en het bed.

Zaterdag begon ook al zo mooi: terwijl die vogels hun lied al rond de klok van 5 met veel volume probeerden  te vleien/versieren, probeerden wij nog met beide oren onder de deken te kruipen. Als het niet vanhet gefluit was, dan was het wel vanwege de temperatuur. En om 8 uur stond het zonnetje er ook heel mooi bij.
Na wederom gebakken eieren, maar nu met spek en voor de liefhebber kaas, ging de weg naar het strand. Veel heb je niet nodig: zon, zee en …. En hierop lagen massa’s schelpen. En nog meer schelpen. Er leek ook wat groots te zijn aangespoeld, meer het bleek er toch met opzet heen gesleept te zijn: een viskar. Terwijl de voorzitter aan vis dacht probeerde de jongste aspirant mee te deinen met de golven. Een nat pak was haar deel. Dan maar warme kibbeling als versterkertje.

De rest van de middag vrij spelen in het bos met voorbereiding voor deeenpans kampvuur pot maaltijd: peen met aardappelen. De welp vond dat het gehakt er apart van bereid moest worden terwijl de leiding er anders over dacht. Hier geldt de macht van het grote getal: het gehakt is in een andere pan klaargemaakt. Doordat de leiding hier natuurlijk geen rekening mee had gehouden in de bereiding is het resultaat toch een beetje zwart uitgevallen. De smaak was daarentegen goed.
Na nog een broodje gebakken te hebben op het kampvuur is de jeugd naar bed gegaan, de leiding ook.

Zondag werden we gewekt door de regen. Da’s sneu, dan maar even Buienradar checken. Bijna overal in Nederland droog, behalve in Haarlem en omgeving. Toch werd het snel droog en konden we inpakken. We konden terugkijken op een geslaagd kamp. Dat doen we vaker!

Deelnemers van klein naar groot: Hanneke, Ilse, Joep, Geertje, Agnes, Jeroen

 

Zie alhier de plaatjes

 

Reacties 

 
#3 Thomas Breukink 21-05-2012 21:10
Leuk stukje!
 
 
#2 Jeroen Frankenmolen 21-05-2012 20:37
we hebben de aanhanger dit keer met onze eigen Lancia Tractor erheen getrokken :lol:
 
 
#1 Ronald v/d Kruijs 21-05-2012 14:53
Is dit keer de dissel van de aanhanger wel heel gebleven achter de tractor?