Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Despina Stam: Even voorstellen...
Geschreven door Oscar Senecaut   

despina stam scouting GFB Eindhoven
Wie had dat ooit verwacht een vrouwen speltak binnen de GFB!!!!
Het begon allemaal met Jessica, Silke en Lorency die een vrouwen stam wilden oprichten, omdat ze als vrouwen niet werden geaccepteerd bij de stampertjes.
Ze waren zo vriendelijk om mij (Ingrid oud beverleiding) te vragen om begeleiding te worden! (ik weet niet wie, wie begeleid).

Toen hebben we zelf de stoute pumps aangetrokken om een vrouwenstam op te richten. We hebben een avondje bij elkaar gezeten om een originele naam te bedenken. Eerst zijn we opzoek geweest naar de naam van het vriendinnetje van Stampertje, maar die blijkt niet eens een naam te hebben. (Hoe belangrijk kan je dan zijn!)

Na wat gegoogled te hebben kwamen we uit op ‘Despina’ wat vrouw betekent in het Grieks. Nu nog een logo! We kwamen op het idee om Olijfje (de vrouw van Popeye) te gebruiken. Niet moeders mooiste maar een hartje van goud en slungelig (dat zijn we dan niet), maar een beetje onhandig (dat zijn we soms wel). In ons logo zit ook een woordgrapje: De/spina(zie) stam => spinazie, wat natuurlijk weer op Olijfje slaat.

We zijn net gestart, maar proberen 1 keer per maand te draaien. We hebben geen vaste draaidag. Het ligt aan de agenda’s van iedereen en aan het programma.

De 1e keer draaien zijn we naar een ladies night in Pathé geweest. Helemaal
Geweldig, een prosecco erbij en een goodiebag en de avond kon niet meer stuk!

De 2e keer draaien was ook een succes. We hebben toen gekliederd met chocolade, volgens mij is daar ook geen vrouw vies van. Het was best goed gelukt, we hebben verschillende bonbonnetjes met vulling gemaakt en een berg pindarotsen.

Op naar het volgende programma! Misschien wat stoers want tenslotte zijn we dat ook, want we overleven wel in de mannenwereld van de GFB.

 

Reacties 

 
#5 Thomas Breukink 24-04-2011 09:07
Welkom bij de groep,

De Pindarotsen zijn i.e.g. goed bevallen! Ben benieuwd naar de volgende programma's van de despina Stam.
 
 
#4 Bram Imants 20-04-2011 15:24
Welkom nieuwe speltak. :)
 
 
#3 Peter B 20-04-2011 07:38
Oscar Senecaut zei:
Ik kan me erg goed inleven in de vrouwelijke psyche zoals je leest :)


Zoals Theo Maassen ooit zei: Daar hebben we in Eindhoven een heel mooi woord voor...
 
 
#2 Oscar Senecaut 19-04-2011 21:46
Ik kan me erg goed inleven in de vrouwelijke psyche zoals je leest :)
 
 
#1 Ronald v/d Kruijs 19-04-2011 20:48
Dit lijkt een tekst van Ingrid. Alleen wel raar dat er boven het artikel staat "geschreven door Oscar Senecaut". Tja je blijft een mannengroep he. :D