Agenda

vr 19 okt
JOTA
za 17 nov
draaien stam
vr 23 nov
lan party verkenners
Stampertjes Culinair

GFB Eindhoven Stam Culinair
Iedereen dit de kop leest denk Scouting en culinair? Zeker dit maakte het stam programma GFB culinair mogelijk. Geef de stampertjes een beetje geld mee en ze komen met de meest creatieve ideeën.

Even kort het programma uitleggen want anders denk iedereen waar heeft die meneer het nou weer over. De stam kwam op zaterdag 30 oktober om 6 uur samen. Vervolgens kregen zij een opdracht maar voordat die eindelijk was uitgelegd was het al 7 uur. Dit duurt namelijk nog langer dan met welpen of bevers of verkenners dit omdat iedereen hoe dan ook zijn zegje wil doen. Maar het programma: maak een voor- tussen- hoofd- of nagerecht. Hiervoor kregen zij een klein bedrag waarvan ze het moesten creëren. Uiteindelijk kregen zij per gerecht een beoordeling en de verliezer moest de afwas doen.

Maar wat is er dan wel zowel niet gemaakt? Een zeer culinaire soep met verse courgette en room. Helaas was het door de tijd druk die wij erop hadden gelegd niet helemaal mogelijk om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Maar ze waren ook de eerste en hadden dan misschien daardoor wel een geweldig eindcijfer van 2.3 op een schaal van 1 tot 10.

Hierna kwam het tussen gerecht. Waaruit het allemaal bestond geen flauw idee…. Er zat filodeeg in en dat is het enigste wat ik ervan herinner maar wel creatieve uit een kookboek met als eindcijfer een 6.4.

Toen kwam het hoofdgerecht normale aardappelpuree die zeer lekker smaakte kip met een lekkere kaas ertussen. En als bijgerecht boontjes gerold in spek. Als leuk weetje het water dat zij hadden gebruikt is bron water. Waarom ze dit gebruikte? Omdat ze per 0.50€ boven het vastgestelde bedrag 0.5 strafpunt kregen op hun eindcijfer. Maar eronder per 0.50€ 0.1.  Nu zeg ik wel normaal maar het was zo goed bereid dat het restaurant waardig was. Dit was ook te merken aan het eindcijfer een 7.4!
Het nagerecht was weer een culinaire hoogstandje. Er zat ananas met drank erbij en iets van room  in vervolgens nog een zelfgemaakte appelding die super goed smaakte en waarvan iedereen vroeg, zelf gemaakt? Want ze zijn zo mooi vierkant gesneden. Tevens zat er nog een heerlijke brownie bij. Probeer die maar eens te maken in een scouting blokhut en niet te laten aanbranden! Eindcijfer 6.7.

Hierna vervolgede wij onze culinaire avond met cocktails. De Pinacolda was zeer geslaagd maar de Moijto willde maar niet lukken. Maar ach wat maakt het uit we zijn stampertjes dus zolang er drank is wij bij elkaar zijn en daardoor de sfeer er is maakt het allemaal niet uit. Het lokaal is natuurlijk aan het einde een beetje verbouwd. Maar zo als een echte scout ruimen wij onze eigen rotzooi natuurlijk aan het einde van een spetterde avond netjes op.

Vergeet de foto’s niet te bekijken

 

Reacties 

 
#3 Ronald v/d Kruijs 06-11-2010 11:20
Ik dacht dat de wekelijkse frietlijst al een hoog culinair gehalte had voor onze groep :-)
 
 
#2 Thomas Breukink 05-11-2010 18:17
bah bah, culinair. Nergens voor nodig als het maar veel is! Zo'n groot bord met een heel klein deftig hapje in het midden. Doet mij maar gewoon veel vlees.
 
 
#1 Peter B 05-11-2010 14:43
Met enkele simpele woorden wordt er teniet gedaan aan de culinaire kwaliteiten! Ik zeg, waar blijven de fotos!