Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Verkenner event 2012
Geschreven door Agnes   


Om 16.00 uur op zaterdagmiddag arriveerden de verkenners op hun vertrouwde blokhut aan de Van Oldenbarnevelt-laan. We hadden wederom een feestelijke opening waarbij we Job als leiding mochten installeren en Cheng als verkenner. Dat hebben we uiteraard goed gevierd door als vanouds een versiercakeje zonder handen naar binnen te werken, ook nog ter ere van de installatie van Pares en Jay. We zijn nu met een aantal van 19 verkenners wat erg gaaf is. Job won dik vet met het eten maar gelukkig smaakte het iedereen zeer goed. Alleen zat er wat slagroom verkeerd.

Check hier alvast de foto's!

Om even wat zenuwen kwijt te raken werd besloten om eerst maar eens een good old fashion potje “Hollandse Leeuwen” te spelen. Leiding tegen de verkenners. Ik was er zelf niet bij maar ik heb begrepen dat (tot verdriet van sommigen en tot vreugde van anderen) de strijd nog onbeslist is gebleven. (Over de uitslag kan overigens niet worden gecorrespondeerd…)

Daarna kregen de verkenners hun eerste instructie: bouw een groot vuur. Gelukkig lukt dat inmiddels al aardig en niet veel later was men toe aan de tweede instructie: schil de aardappelen en de wortels. We gingen een heerlijk blik in het vuur zetten wat er ruime tijd later als stamppot uit zou komen.

Gelukkig had Jip z’n kpn-kastje mee en hebben de explorers een groot scherm, zodat we onder het koken konden kijken naar Nederland-Denemarken. Uiteraard werden de kooktonnen hieromheen gepositioneerd. Veel vreugde leverde dat echter niet op….
Daarna moesten de verkenners een weldoordachte en zeer-overwogen keus maken tussen het slapen in een tent of in een frietzakje (als je niet weet wat dat is moet je de foto’s maar kijken). Gelukkig was iedereen daar snel uit en konden de units opgebouwd worden. Dat was voor zeer velen nog een nieuwe ervaring maar al doende leert men.
Het was al laat toen we eindelijk aan het toetje konden (goed werk heeft tijd nodig en het was gelukkig wel goed. Sommigen laten zelfs liever voortaan de patrouille-kist thuis en nemen dan een blik mee….). Uiteraard togen we daarna het bos in om een avondspel te doen. Dat bleek nog een zeer lastige taak: m.b.v. de signaalzoeker van Jota moesten Jip en Dennis opgespoord worden. Dat is uiteindelijk met wat hulp enkelen gelukt maar de meeste verkenners tastten volledig (letterlijk) in het duister.

De blokhut was gelukkig door iedereen gevonden en na even relaxen bij het kampvuur toog iedereen te bed. Helaas was die pret voor de frietzak-mensen maar van korte duur: wat zij niet wisten bij het maken van hun weloverwogen zeer doordachte keus was dat deze mensen gedropt werden!

Na een spannende auto-rit met blinddoek en kei-harde (kinderen voor kinderen)muziek waarbij we toevalligerwijs langs veel rotondes kwamen en ontzettend vaak linksaf dan wel rechtsaf moesten, arriveerden de jongens op hun drop-plek. Ze staarden nog wanhopig de wegrijdende auto’s na maar de leiding kende geen medelijden. Gelukkig wisten de twee groepjes snel waar ze zich bevonden en konden ze de weg goed terugvinden zodat ze alsnog aan hun welverdiende nachtrust konden beginnen.

De volgende ochtend begon uiterst culinair en gezond. Na het oppeuzelen van een bron van vitamine C gingen we een eitje bereiden met een vleugje citrus-smaak. Daar was de één meer fan van dan de ander maar het was zowieso leuk om klaar te maken. Helaas was het alweer tijd om af te breken en te zorgen dat alles lekker droog de blokhut in ging. Dat ging best aardig en zo konden we na een broodje hamburger alweer afscheid nemen van de verkenners. Het was weer een zeer geslaagde en gezellige event!

 

Foto's vind je hier!

 

Reacties 

 
#3 Ronald v/d Kruijs 12-06-2012 12:52
Joep Melis zei:
Op advies van onze collega-explorer leiding hebben we juist géén tafelvuur gemaakt maar deze (zeer gemakkelijke) constructie zodat er geen enkel vierkant centimetertje van ONS prachtige gazon verloren zou gaan!!!! :lol:

Dus jullie hebben dit met voorbedachte raden gedaan.
Wat wordt ik hier blij van. :lol:
 
 
#2 Joep Melis 11-06-2012 21:10
Op advies van onze collega-explorer leiding hebben we juist géén tafelvuur gemaakt maar deze (zeer gemakkelijke) constructie zodat er geen enkel vierkant centimetertje van ONS prachtige gazon verloren zou gaan!!!! :lol:
 
 
#1 Ronald v/d Kruijs 11-06-2012 14:45
M'n GRAS :sad: