Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Een primitief maartkamp
Geschreven door Agnes   

Vrijdagavond werd door de houtduiven even rap nog een keuken in elkaar gezet. Iedereen pakte zijn patrouillekist, gaspit en kreeg proviand. We aten aardappelen, bloemkool en een lekker saucijsje. Het koken ging uitstekend, het opruimen wat moeizamer.

Na het eten fikste ook iedereen zijn slaapplek. De één ging boven in de keuken liggen, de ander gewoon in een patrouilletent, de derde in een frietzak en de vierde onder de keuken. Het één was wat geslaagder dan de ander maar volgens de verkenners was alles een succes.

Hier kun je alvast naar de foto's kijken. Er werd ook alvast hout gezocht en gehakt zodat er ’s avonds een kampvuur kon komen.

Uiteraard was er een avondspel in het bos: het beroemde batavierenspel. Je moet beren zoeken, deze inruilen voor vetkwabben. Maar die kunnen afgepakt worden door een tikker of medebatavieren. Daarom kun je bij het vrouwslingeren kwabben inruilen voor spiermassa zodat je jezelf beter kunt verdedigen. Uiteindelijk bleek Tijn de grote winnaar omdat hij feilloos in de smiezen had waar de beren steeds vandaan kwamen…..

Het was best koud (eigenlijk meer winterkamp weer….) dus een lekker vuurtje was wel op zijn plek. Met een worstje en een ranja’tje. En dan …. Hup naar bed. Er werd nog wat gewisseld (wel met zijn vieren én bagage onder de keuken of bagage op de veranda, met drie of met vijf boven de keuken of toch in de tent, …) maar uiteindelijk lag iedereen in zijn slaapzak. Veel gepit is er niet want het was fris en de zeilen klapperden flink en roepen in de nacht is ook leuk?

De volgende dag stond er een tocht op het programma. Het was best lastig (kompaskoers bolletje pijltje) maar iedereen deed goed zijn best en daar gaat het om. Als beloning mochten we esbitten wat heel gezellig was.

Eenmaal terug op de blokhut gingen we een broodje bakken in de grond. Volgende keer moeten de kuilen wat minder diep en wijder zodat er beter gestookt kan worden. De keukens en slaaponderkomens werden even opgeruimd. Daarna bleken de resultaten zeer wisselend. De één had nog natte prut en de ander had een goed gaar brood.

Koud, moe, vies (of heeeeel vies) sloten we het geheel af en gingen we tevreden naar huis.

 

Reacties 

 
#1 Luuk 12-05-2015 16:40
Mooi geschreven en mooie foto`shet kamp zelf was ook leuk! :P :)
En de tenten waren heel mooi.


Mvg,
Luuk Steusfij