Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Sinterklaas bij de middaghorde
Geschreven door Peter   

Mike, de pepernootkoning onder de welpen

Sinterklaas was weer in het land, en natuurlijk liet hij ook zijn sporen achter bij de GFB. De middaghorde welpen moesten dus aan de bak! Tijdens de zwarte pieten training werden cadeautjes ingepakt, Sinterklaassneeuwpoppen gebouwd, met pepernoten overgegooid, gepepernootflippo’d, gepepernootbasketbald, de zwarte pieten stoelendans gedaan, en natuurlijk de alom geroemde klassieker: het grote “ikkanmeerpepernoteninmijnmondproppen” spel. Lees snel verder voor de uitslag!

 

Tot tranen aan toe deden de welpen een dappere poging om zoveel mogelijk pepernoten in de mond te stoppen. Links op de foto is de welp te zien die de meeste pepernoten kon herbergen. Met maarliefst 40 ongekauwde pepernoten was het record gezet door Mike. Natuurlijk kon de leiding dit record niet ongemoeid laten, en kon ikzelf mijn hoest en braakneiging onderdrukken tot en met de 45e pepernoot. De echte winnaar was echter Luke, die met uiterste precisie en project management kwaliteiten het lot van maar liefst 47 pepernoten wist te bepalen. Kauwen was echter voor geen enkele welp danwel leidinglid een optie. De meeste pepernoten werden daarom vakkundig in de sneeuw gedeponeerd alvorens ondergeschoffeld te worden.

Al met al een zeer leuke dag voor de middag horde. De verdiende chocolade letters (prijzen bij sommige onderdelen) werden lekker opgesnoept en iedereen had zijn buik rondgegeten met de kilo’s pepernoten die tijdens de onderdelen beschikbaar waren. Aangezien pakjesavond inmiddels alweer achter de rug is, rest ons niets anders dan luid in koor te roepen… Dag Sinterklaas, dag zwarte piet tot volgend jaar!

 

Reacties 

 
#3 Peter B 07-12-2010 23:07
ik ben benieuwd hoe goed kerstkransjes te proppen zijn...
 
 
#2 thomassie 06-12-2010 18:30
Ik wist al lang dat luuk een grote mond had :o
 
 
#1 Ronald v/d Kruijs 06-12-2010 12:51
Zo, en nu is het tijd voor de Kerstman.