Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Zomerkamp MH Welpen
Geschreven door Peter   

Afgelopen week gingen de middaghorde welpen een paar dagen op zomerkamp in Bavel! Het weer zat lekker mee en er stonden leuke dingen op het programma! Het thema van het kamp was Maffia, de welpen zouden van loopjongens carrière maken tot het einddoel; de "Don" worden.... Lees dus snel verder! Gedurende het kamp konden de welpen geld verdienen wat op het spelbord gebruikt kon worden om bijvoorbeeld het landgoed van de Don te mogen betreden, maar ook dit geld inzetten om hun dobbelsteen worpen te verdubbelen, of juist de concurrentie een aantal plaatsen achteruit te zetten.

De dag dat de ochtendhorde welpen zouden vertrekken uit de blokhut in Bavel, en de middaghorde welpen juist zouden aankomen, was er een gezamenlijk programma; maffia stratego met geheim agenten! 's avonds stond een lekker bordje macaroni klaar, waarna het tijd was voor een smokkelspel met drugszakjes.

Na het ontbijt op vrijdag was het tijd voor ochtendgymnastiek inclusief stukje joggen en heuvelklimmen. Na het rekken en strekken was het tijd om de frisbee kunsten te oefenen met een potje Ultimate Frisbee. Vervolgens een mooie wandeling door Breda/Bavel gemaakt en hongerig aan de pannenkoeken lunch begonnen. Na de lunch stond een teambuilding programma op het spel en daarna gingen we lekker zelfgemaakte pizza's maken! 's avonds was het filmavond en daarna vielen de welpen braaf in slaap.

Op zaterdag hadden we een sluipspel in Park Wolfslaar, om vervolgens naar het Bezoekerscentrum Wolfslaar te gaan. Hier konden de welpen veel leren over zonne-energie, biologisch fruit, en natuurlijk dieren kijken! Kippen, varkens, paarden, konijnen, de boerderij hond, en natuurlijk geiten, heeeel veeeeel geiten! Toen gingen we lekker smikkelen van de biologische aardbeien die we gekocht hadden, en terug lopen voor de (late) lunch. 's avonds zou er bonte avond zijn met extern bezoek, dus er moesten natuurlijk stukjes voorbereid worden! Toen alles bedacht en gemaakt was konden de welpen nog even ontspannen voor het avondeten door te racen op de Playstation. Toen lekker wraps gegeten, de leiding geholpen met hun foodfight, snel opgeruimd, en alles klaargezet voor de bonte avond. Een aantal gasten (leidingleden) kwam namelijk op bezoek om een kijkje te nemen. Hier kwamen alle liedjes, moppen, parodie-reclames, en natuurlijk de Universele Scouting Wedstrijden voorbij, waar natuurlijk ook de gasten aan mee moesten doen! Nadat het record wcpapieruitpluizen gezet was, vuur gemaakt was, spekjes gebakken, rookworsten gebakken, en een paar liedjes gezongen waren, en de Don ontvoerd was, was het dan echt tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend lekker uitgeslapen, ontbeten, en alles ingepakt en opgeruimd. Vervolgens de laatste spelronde gespeeld, waar er gelukkig een nieuwe Don als winnaar uit de bus kwam! Eind goed, al goed. Het was weer een super kamp met heel veel leuke dingen en een mooi begin van de zomervakantie! Geniet ervan!

 

 

Reacties 

 
#1 cindy 09-07-2013 07:41
Onze koen vertelde het ook zo!! Klinkt goed!!
Hij heeft het super naar zijn zin gehad!!
Nogmaals hartelijk dank voor de leuke dagen!!!